nedeľa 24. februára 2013

Denná starostlivosť o pleť - február a marec 2013


Moja beauty routine sa za posledné mesiace pomerne ustálila; snažím sa moju zmiešanú pleť nezaťažovať zbytočnými vrstvami prípravkov a príliš ich nestriedať a ona sa snaží prehnane nereagovať - a vychádza nám to. Moja víťazná zostava je nasledujúca:

Ráno potrebujem len malé osvieženie, o ktoré sa stará pleťová voda od Avéne Gentle toner. Je dvojfázová, preto je treba ju pred použitím pretrepať a potom naniesť pomocou vatového tampónu. Má jemnú sviežu vôňu. Je určená pre suchú až veľmi suchú citlivú pleť, ale mne napriek tomu vyhovuje. Následne aplikujem denný krém Bioderma Matriciane Multi Defense. Používam ho len druhý týždeň, takže je predčasné ho hodnotiť, ale zatiaľ sa mi zdá, že hydratuje tak, ako potrebujem. Jediné malé mínus, ktoré pozorujem, je dávkovanie. Jedná sa o flakón s pumpičkou a jedna dávka je na - aspoň na moju - tvár málo, dve sú zase príliš. Obsah balenia je 30 ml, a tak sa obávam, že kým sa naučím krém dávkovať, bude fuč. Na pery používam balzam Sanoflore Baume Levres Nourricier. Vonia krásne medovo a má hustú maslovitú textúru, preto ho stačí použiť len malé množstvo. Už ho mám pekne dlho, na trhu už toto balenie nenájdete, je k dispozícii so zmeneným obalom (kovový vrchnák).

Cez deň hydratujem pery balzamom Avene Cold cream Lip Balm. Do kabelky a na celodenné použitie je praktický, keďže je vo forme tyčinky (mám trochu blok používať počas dňa balzamy v tégliku... mikróby a tak...). Vôňa je trochu bizár. Ja tam cítim ružové drevo. Na perách zanecháva bielu perleťovú vrstvu, takže s dávkovaním opatrne, inak to nevyzerá veľmi glamour. Môj celkový dojem z tohoto balzamu nie je zlý, ale.. ale nie je to ani the one či to ono. (vysvetlivka: zatiaľ neúspešne hľadám perfektný balzam na pery. Ale o tom niekedy nabudúce).

Večer pred spaním si odlíčim oči (teda v prípade, že som ich mala cez deň nalíčené) pomocou dvojfázového odličovača (čiže zase pretrepávam) Take the Day Off od Clinique. Je to jeden z asi troch odličovačov na svete, po ktorom ma neštípu oči (jasné, že som nevyskúšala všetky odličovače na svete, ale bolo ich celkom dosť a v drvivej väčšine to nebolo nič príjemné). Ale naspäť k TtDO (výborná skratka...) - zbaví ma aj toho najodolnejšieho očného make-upu ako sú dymové líčenie či vodeodolná mascara; po použití nemám pred očami nepríjemnú clonu a nezanecháva príliš mastné viečka. Pre mňa top výrobok, ku ktorému sa stále vraciam. Na odličovanie tváre používam čistiace mlieko od tej istej značky s tým istým názvom, teda Clinique TtDO. Nie je parfumované a vonia tak typicky klinikovsky, čo mi v žiadnom prípade neprekáža a nie je príliš riedke, takže sa mi s ním dobre "pracuje". Dve dávky z pumpičky aplikujem na tvár krúživými pohybmi a opláchnem vodou. Vysuším uterákom a dočistím presne tou istou pleťovou vodou ako ráno, čiže Gentle tonerom od Avene. Čo sa týka nočného krému, momentálne používam Turnaround Overnight Radiance Moisturizer od Clinique (uznávam, moje večery sú very Clinique). Jeho plusy: vôňa - neexistujúca, textúra - nemastná, hydratácia - presne koľko potrebujem. Krém sľubuje istý jemný exfoliačný efekt. Toto neviem potvrdiť, v každom prípade, celkový aspekt mojej pleti sa zlepšil. A na záver očný krém Dr. Brandt Flaws No More R3p Eye Cream. Vzorky 2x2 ml som dostala od niektorého zo zahraničných e-shopov ako darček k nákupu a zatiaľ som na prvom vrecúšku. Krém je dosť hustý a tak ho netreba veľa. Čo ma prekvapilo, je jeho pomerne silná vôňa. Na prvý "pričuch" som mala pocit, že sa jedná o tigriu masť a obávala som sa, čo to spraví s mojim očným okolím. Našťastie vôňa postupne z pokožky vyprchá a žiadne podráždenie sa neobjavilo, no i tak dávkujem tento prípravok opatrne.

Toto je momentálne moja základná denná rutina starostlivosti o pleť. Používam však aj ďalšie, doplnkové, prípravky (maska, peeling a podobne), o ktorých zase niekedy nabudúce. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.